Op ontdekkingstocht De Thiérache

Te voet

Je kan er wandelen… 
Gewapend met stevige staplaarzen ben je klaar voor een natte boswandeling of een urenlange route langs de oude dorpjes. We zochten een aantal wandelingen uit die je ter plaatse vindt op steekkaarten en toeristische mappen.

Met de fiets

Je kan er doortrappen… 
Een paradijs voor de fietser met getrainde kuiten. Laat je verdwalen langs de uitgestrekte landbouwwegen waar je zelden iemand tegenkomt. Uiteraard zijn er ook fietsroutes te volgen of start de route langs de maas , via de bekende ‘voies vertes’.

Met de wagen

Je kan er kuieren… 
De vergezichten van het landschap zijn adembenemend, alsof de ruimte van het Franse land je bedwelmt. Volg de ‘route des fortifications’ die je langs kleine versterkte kerken en dorpskernen leidt. Mooie steden zoals Charleville-Mézières, Reims en Sedan zijn ook snel bereikbaar.

Route met de auto

Eens Charleroi voorbij, richting Philippeville, kom je langs ‘het vergeten land’. De weg leidt je naar Couvin, om dan via het ‘Bois de Couvin’ en Cul-des-Sarts rechtstreeks naar de Franse grens te rijden, waar douanepoppen in het haast verlaten dorpje Regniowez je sympathiek verwelkomen. Vanaf hier bereik je na 10 km het dorpje Eteignières vanwaar je afdaalt naar het oude industriegehucht Mon Idée, deelgemeente van Auvillers-les-Forges. 

Het dorp verleidt je niet meteen in een idylle, maar de streek rondom maakt dit ruimschoots goed.
Mon Idée: 2, Rue de la liberté, 08260 Auvillers Les Forges

Een alternatief is net voor Couvin de nieuwe autostrade te nemen richting Reims tot afrit Rocroi. (Geen tijdswinst)

Route met de trein

Vanaf het treinstation in Couvin (B) is het 25 minuten rijden met de wagen. Voor de sportievelingen is de fiets op de trein ook een optie. Via een klim langs het ‘Bois de Couvin’ en Cul-des-Sarts rijd je rechtstreeks naar de Franse grens.

Vanaf hier bereik je na 12 km het oude industriegehucht Mon Idée

Davy & Liesbeth Nijs- Wyseur
2, Rue de la liberté, 08260 Auvillers Les Forges

+32 (0)494 888931 info@monidee.org